AHA – Alfahydroxysyrer

Alfahydroxysyrer, også kendt som AHA-syrer, er en gruppe af syrer, er naturligt forekomne i en lang række produkter vi kender i dag. Både sur mælk og vin indeholder AHA – alfahydroxysyrer. Det er en række naturligt forekomne syrer i naturen såvel som i menneskets krop. Da man fra Exuviance’s side i 1980’erne begyndte at forske i AHA-syrernes gavnlige effekt på huden, oplevede verden et boom af nye hudplejeprodukter. Alle købte AHA-cremer til at genopliv træt og ældet hud.

AHA-syrer hjælper huden med at frigøre døde hudceller på de øverste hudlag. Når denne exfolieringsproces bliver stimuleret af fx produkter med AHA-syrer, giver den huden et friskere og yngre udseende, når de døde celler bliver afstødt. Derved bliver hud som behandles med AHA-syrer både lysere, glattere og mere blød.
Huden fornyer sit øverste lag – epidermis – ca. hver 4.- 6. uge. Når denne naturlige proces bliver langsommere, for eksempel pga. alder, dårlige spise- og søvnvaner, rygning eller for meget alkohol, kan produkter med alfahydroxysyrer (AHA) hjælpe denne proces til at blive mere effektiv. Resultatet er en flottere og glattere hud med glød og sundt udseende. Alfahydroxysyrerne løsner nemlig den døde hud så de friske og nye hudceller kan komme frem til overfladehuden.

Samtidig hjælper AHA-syrer med celleudskiftningen i porerne. Hvis du har tendens til fedtet hud eller hudorme kan du opleve en kortvarig forøgelse af urenheder i huden, som er en normal reaktion på AHA-syrernes dybderensende effekt i huden. Det kan også ske, selvom du ikke normalt har tendens til bumser.
Derudover kan man opleve, at man ved brug af AHA-produkter kan få en forbigående svie, brænden eller kløen i huden – en typisk og normal reaktion på, at syrerne trænger igennem huden og går ind på de rigtige steder og hjælper. Dette er ikke det samme som en irritation.
Når man starter ud med at bruge Exuviance-produkterne kan man desuden de første par uger opleve at se og måske mærke en øget afkalning og peeling af huden. Denne proces er helt naturlig, og viser at produkternes egenskaber virker efter hensigten. Såfremt irritation mærkes, bør man skrue ned for hyppigheden af produkterne.

 

Ascorbinsyre (C-vitamin)

Når vi arbejder med syrer, er der flere syrer at forholde sig til – som du kan se her på siden, findes der syrer, som ikke nødvendigvis har mundrette navne, men ascorbinsyre kender du nok bedre under betegnelsen “C-vitamin”.

C-vitamin er et essentielt vitamin, som har en lang række af vigtige funktioner både inde- og udenfor kroppen. Når du bliver forkølet, bruger kroppen C-vitamin til at styrke immunforsvaret og bekæmpe vira og infektioner alle steder, så din forkølelsessymptomer kan forsvinde.

Og som du sikkert kan regne ud, kan du bruge C-vitaminer til at booste hudens forsvar i dine hudpleje-rutiner.

Ascorbinsyre er en vandopløselig anti-oxidant, som bliver udskilt via blæren, og derfor er der ikke en ret stor risiko for at du kommer til at indtage for meget af vitaminet med en daglig dosis. Mange frugter og grøntsager indeholder desuden C-vitamin (røde tomater, peberfrugter og fx jordbær er gode kilder til vitaminet) så du kommer næppe til at komme i underskud heller.

C-vitamin er et “anti-oxidant”, og den modvirker oxidering (ældning) af huden og dens celler. Den stimulerer dannelsen af nye hudceller nede i “læderhuden” (det næste lag i huden, red.) – og virker betændelseshæmmende på inflammatoriske tilstande som fx akne eller eksem. Selvom “Ascorbinsyre” er den overordnede betegnelse for C-vitaminer, er der i hudplejeprodukter typisk tale om stofferne ascorbylpalmitat og magnesium-ascorbylfosfat. Disse to stoffer opfører sig stabilt og derfor kan de benyttes i forskellige hudplejeprodukter.
Især ascorbylpalmitat har en gavnlig effekt på bl.a. solskader, ældet hud og psoreasis mens magnesium-ascorbylfosfat modvirker pigmentpletter i hudens lag ved at hæmme det hormon, som forårsager dem.

C-vitamin er et antioxidant, og i hudpleje hjælper vitaminet med at beskytte mod forurenende partikler, der ælder huden og nedbryder dens forsvarsværker. Når din hud udsættes for “oxidation” – i daglig tale kaldet iltning – bliver hudens forsvarsværker dårligere, cellerne nedbrydes hurtigere og huden får rynker eller mangler den sædvanlige glød og spændstighed. C-vitaminerne i hudplejen bygger huden op og bekæmper stråling fra fx solen, så din hud ser lækker og strålende ud.

Glukonolakton (PHA syre)

Det aktive stof i Exuviance-produkterne hedder ”glukonolakton” – en af de mest effektive syrer til at fornye og forbedre hudens tilstand – på dansk kaldet ”AHA” syrer. PHA står for “polyhydroxysyrer” og er
Den bliver også kaldt ”G4”, fordi der er 4 forskellige forhold, der adskiller den fra de øvrige alfahydroxy-produkter:

Glukonolaktons vigtigste egenskaber: Mild mod huden – også følsom hud. Glukonolakton øger fugtigheden i huden fordi den ikke kun består af én – men hele fire hydroxygrupper frem for kun én syre, som andre traditionelle AHA-baserede produkter. Den eneste syre på markedet, der virker med sin fulde styrke, fordi den er et specialudviklet molekyle, modsat andre AHA-produkter på markedet, der reducerer mængden af AHA-syrer pga. hensynet til følsom hud. Derudover er glukonolakton et antioxidant og naturligt cellenæringsstof. Derfor beskytter den huden mod yderligere skader samtidig med at hudens udseende forbedres.

Glukonolakton (PHA) anvendes KUN i Exuviance-produkter, og er en af de mest eftertragtede ingredienser på markedet, fordi den med sine gode egenskaber går ind og fugter og fornyer huden i dybden. Derudover beskytter den mod de frie radikaler og beskytter huden mod skadelige påvirkninger i det omgivende miljø, herunder oxidanter, som er medårsag til at huden mister kraft og spændstighed og på længere sigt ældes.

Laktobionisk syre

Laktobionisk syre er mælkesukkeret laktose i en oxideret form. Laktobionisk syre klassificeres kemisk som en sammensat polyhydroxy-syre, kendt for indholdet af glukonolaktone – det aktive stof i alle Exuviance-produkterne. Rent kemisk minder glukolaktone om sukker af typen galaktose. Galaktose er et aktivt middel til lindring og behandling af bl.a. sårheling og er en nøgleingrediens i hudens collagenprocesser og cellefornyelser.

Det er videnskabeligt bevist, at laktobionisk syre kan anvendes indenfor fx farmaceutområdet til behandling af infektioner, som kosttilskud sammen med kalcium og zink samt når organer skal opbevares ved transplanation. De stærke antioxiderende egenskaber blev først udnyttet til hudplejeprodukter, da Exuviance-Neostrata begyndte at forske i stoffets stærke anti-age egenskaber og patenterede det til deres produkter.

Laktobionisk syre er mere effektiv end traditionelle AHA- og PHA-syrer fordi den samtidig med sine foryngende og antioxiderende egenskaber genopretter hudens fugtbalance i dybden, gør huden blødere og bekæmper frie radikaler. Laktobionisk syre har større molekyler og væg til sammenligning med AHA og PHA-syrer. Derfor binder molekylerne i produktet mere vand end både mælkesyre og glykulsyre. Med laktobionisk syre opbygges en unik, geléagtig hinde, der består af 14% vand, der langsomt optages af huden, hvillket genopretter fugtbalancen og lindrer ubehag i hudens overflade. Desuden bliver huden mere fyldig, hvilket giver et jævnere og mere ungt udseende – derved opnås den særlige anti-age effekt, som Hollywood-stjerner betaler formuer for på plastikkirurgiske klinikker.

NeoGlukosamin

Vil du have en hud, der ser yngre ud, skal du kigge efter produkter med NeoGlukosamin fra Exuviance. NeoGlukosamin er patenteret af Exuviance som aktiv ingrediens og har klinisk dokumentation for at være særdeles effektiv i anti-age behandlinger. Glukosaminet er baseret på et aminosukker, der allerede findes naturligt i hudens overflade, hvor det hjælper til at fornye hudens celler og struktur. Med alderen bliver niveauet af glukosaminet reduceret, men når man benytter Exuviance-produkterne med patenteret NeoGlukosamin-teknologi bliver huden skånsomt eksfolieret, samtidig med at glukosaminet virker fremmende på dannelsen af nye hudceller, minimerer rynker og fine linjer og reducerer pigmentpletter forårsaget af fx sol og acne.

NeoGlukosamin er byggesten for blandt andet Hyaluronsyre, der er et af de fugtoptagende og fugtbærende stoffer i huden. Hyaluronsyre hjælper til med at opbygge hudens fylde og glathed indefra, hvorved at linjer i huden reduceres. Ved at tilføre huden ekstra aminosyrer i form af NeoGlukusamin, har forsøg vist, at ingredienserne i Exuviance-produkterne samarbejder utrolig effektivt med bl.a. retinol – et andet anti-age stof i hudens processer – og sammen opnår de to ingredienser mere end de hver for sig ville have kunnet.

Selvom NeoGlukosamin-produkterne fra Exuviance har utrolig stor effekt, er de samtidig så milde og skånsomme, at selv følsom hud kan benytte produkterne.

Tilsammen går produkterne ind og:

  • Normaliserer eksfolieringen af huden
  • Øger hudens fugtighedsniveau
  • Minimerer linjer og rynker og gør dem mindre markante
  • Udjævner hudtonen
  • Forbedrer hudens struktur, elesticitet og fylde
  • Forbedrer acne-plaget hud markant
  • Kan bruges af alle hudtyper