Myte: AHA-syrer giver en for stærk eksfoliering af huden

FAKTA: AHA-syrer normaliserer cellefornyelsen

BAGGRUND:

Mens andre syrer som fx salicylsyre og sliberedskaber eksfolierer huden, normaliserer AHA-syrerne celleproduktionen i overhuden (epidermis) og stimulerer dannelsen af nye hudceller. I starten vil der dog kunne forekomme  en kortere periode med peeling og øget eksfoliering af huden, da døde og tørre hudceller (især på tør hud) vil udskilles naturligt. AHA-syrer afbalancerer produktion og udskillelse af hudceller, hvilket har en foryngende effekt på huden. Denne proces sker ikke med andre kemiske eller mekaniske eksfolieringsmetoder på markedet.
Derudover kan AHA-syrer afhjælpe en solskadet hud med ældningstegn, fordi AHA-syrerne  stimulerer cellefornyelsen i underhuden (læderhuden), hvor solskaderne typisk ses.

Dette betyder at fine linjer og rynker i huden langsomt udbedres. Samtidig afhjælpes den tørre og skællende hud. Resultatet er en klar hud med glød og udstråling.
Dog skal man være opmærksom på, at hud behandlet med AHA-syrer har brug for solcreme med høj SPF, da hudoverfladen bliver mere modtagelig for skadelige stråler i dagtimerne.

Myte: AHA-syrer har samme gavnlige virkning mod ældning som salicylsyre

FAKTA: AHA-syre og salicylsyre kan ikke frit sammenlignes. De har forskellige funktioner.

BAGGRUND:

Til forskel fra AHA-syrer er salicylsyres funktion udelukkende eksfoliering af hudens øverste lag oppefra og ned. Denne behandling er optimal på fortykket hud såsom acne, vorter og skæl, men det har ikke været muligt at fastslå en virkning af salicylsyre på fx solskadet hud. Dette er nemlig ikke gjort med eksfoliering i sig selv, da salicylsyre heller ikke beskytter mod ældning. Hvis den gjorde, kunne rynker og linjer jo faktisk fjernes ved at skrubbe dem længe nok!

Salicylsyre har endvidere heller ikke virkning i de nedre hudlag – tværtimod, her tyder undersøgelser fra NeoStrata-Exuviance på, at der derimod ses en hudfortyndende effekt. Modsat AHA-syren, som går ind og fremmer cellefornyelse, normaliserer hudcelleproduktion og reparerer beskadigelsen af de dybere hudlag.

Myte: Sikkerheden ved AHA-syrer er ukendt på lang sigt.

FAKTA: AHA-syrer er i årtier blevet brugt til at forbedre hudens udseende

BAGGRUND:

I de mere end 30 år hvor NeoStrata-Exuviance har testet AHA-syrer og lavet patientundersøgelser igennem længere perioder, er det blevet bevist igen og igen, at AHA-syrer er sikre for huden og mennesker at bruge. De fleste AHA-syrer findes naturligt i frugt og grøntsager, ligesom visse af syrerne – herunder mælkesyre og glukonolakton – i stor grad kan findes i den menneskelige krop. I modsætning hertil er fx salicylsyre ny inden for kosmetik og hudpleje, og har ikke den samme naturlige sammensætning.

Myte: Alle AHA-produkter er ens

FAKTA: AHA-produkterne og deres virkning afhænger af bl.a. koncentration, PH-værdi, formulering og den aktive AHA-ingrediens i produktet.

BAGGRUND:

Produkter med AHA-syrer til hjemmebrug skal normalt indeholde mellem 4-10% AHA-syrer, hvis det skal have en effektiv virkning på huden. Ligeledes skal AHA-syren være tilgængelig i fri syreform i selve produktet for at kunne trænge ordentligt ind i huden, og derfor har PH-værdien stor betydning. En god PH-værdi på et AHA-produkt ligger mellem 3,5 og 4 for produkter til hjemmebrug. Ved at bruge aminosyrer kan man med avanceret teknologi i dag tilpasse PH-værdien så der ikke opstår irritation i huden.
For at et produkt med AHA-syrer skal virke optimalt betyder det aktive hjælpemiddel også noget. Her har man fundet ud af, at visse aktive stoffer hindrer virkningen af AHA-syren, mens andre igen fremmer den hudfornyende effekt af syren.

De virksomme syrer i Exuviance-produkterne benytter sig af forskellige typer syrer, herunder AHA, PHA, mælkesyrer og glukonolakton. Den sidste er verdenspatenteret og findes kun i Exuviance-produkterne. Den virker på selv følsom hud. Klik og læs mere om syrer og hudpleje i HUDPLEJE MINILEX her.